Ads 468x60px

5 Mart 2016 Cumartesi

AĞVA ( Merkez - Kilimli Koyu - Ağva İnn Hotel )

Selamlar, sevgiler, saygılar... Bu hafta, haftalardır planını kurduğumuz Ağva ziyaretini yapıp konaklamak için yola çıktık. Henüz Şile semalarında sis bastırdı etrafımızı.


Öğle saatlerine doğru Şile pizza pizza şubesinden 2 tane orta boy pizza aldım. Malum Ağva'da böyle yerler pek fazla yok. Akşam otelde kalmayı planladığımızdan ve otelin yemekleri pahalı olduğundan dolayı hazırlıklı gittik. Hazır yola girmişken birde Şile Fenerini ziyaret edelim dedik.


Daha önce defalarca gelmeme rağmen müze olan kısmı hep kapalıydı. İlk kez açık görünce içeriye girdik hemen. İçerisi küçük bir eskici dükkanından ibaretti. Fenerin yanmasında kullanılan devasa ampuller ve aydınlatma cihazları sergileniyordu içeride.


İçerisi küçük olduğundan bir kaç dakika sonra dışarı attık kendimizi manzara harika... Uzun ve derin bir boşluğa bakıyormuş gibi hissediyor insan.


Kısa bir gezinin ardından Ağva yolunu tuttuk. Ağva'nın virajlı dar ve bir o kadar da doğal yollarında ilerlerken yine sis bastırdı.


Epey virajlı yollardan sonra Ağva semalarına ulaştık. İlk olarak Kilimli Koyuna doğru yola çıktık. Bilmeyenler için Ağva merkeze doğru giderken Petrol Ofisi benzinliğe gelmeden sağdan yukarı doğru çıkan yolu takip ederek ulaşabilirsiniz bu görsel mekana. 


Tabeladan içeri doğru girip yolun sonuna kadar gidiyoruz. Daha önce geldiğimde otobüs ile gelen turist kafilesi resim çekmek için yarışıyordu birbirleriyle neyse ki bu sefer daha sakindi.


Aşağıdaki kayalıkların bu kadar hoş gözükeceği kimin aklına gelirdi ki? Kilimli koyu güzel mi : Evet :)


Gittiğimizde hava epey soğuk olduğundan herkes içeride ki restorantta oturuyordu. Yazın eminim ki açık havada bu manzarada oturup çay içmek büyük zevk verir insana.


Gitme vakti gelmiş ve merkeze doğru yola çıkmıştık bile. Aracımızı yeşilçay nehri kenarına park edip merkezde biraz turladık. Hava soğuk üşümüştük. Limana doğru giderken denizciler kooparatifinde nehre karşı oturup birer çayda burada içtik. Son olarak sahile gidip Yeşilçay nehrine doğru bu harika fotoğrafı çektip otelimizin yolunu tuttuk.


Oteli fırsat kampanyalarından araştırarak bulmuştum. Eşime aylar öncesinden şömine başında yemek sözüm vardı fakat bir şekilde iş güç hastalık vs. derken gelememiştik. Bu tip yerlere hiç rezervasyon yaptırmam. Telefonda yeri görüp beğenirsem kalacağım demiştim. Çünkü edindiğim tecrübelere göre resimlerde gözüktü gibi olmayabiliyordu odalar. Neyse ki odalar istediğimiz gibiydi fakat internette 139 TL yazan odaya 150 TL isteyince karşı çıktım. Biraz bastırıp itiraz edince neyse öyle olsun diyerek odayı verdiler. Normalde tuttuğumuz odanın fiyatı 250 TL'ymiş. İnternet fırsatına 250 yazsaydınız biz zaten gelmezdik diyerek yine karşı çıktım. Neyse ki iyi ve ilgili davranıp gönlümü aldılar. 1-2 Saat kadar uzanıp TV izledikten sonra şömineyi yakmak için oda servisini aradım. Verdikleri odunları az bulmuştum fakat epey yanacağı belliydi ağırlıkları ve şekillerinden. Yanında pürmüz getiren arkadaş uzun süre uğraştıktan sonra köz yapmayı başardı ve gitti. Yanar o merak etmeyin dediyse de ben yellemek için aldığımız pizza kutusunun kartonunu kullandım.


Ateşin istediğimiz kıvama gelmesi rahat 1.5 saat kadar sürdü diyebilirim. Artık bu güzel anın keyfini çıkartmaya gelmişti. Öğlen aldığımız pizzaları şömine kenarına ısınmasını bekledik ve sonrada afiyetle yedik :)


Bu arada içki ve sigara ile işim olmadığını belirtmek isterim. Bardaktakiler cappy vişne suyu :)


Eşim böyle bir masa ve ortam hazırladığım için çok teşekkür etti. Her zaman olmasada arasıra light bir erkek olmak iyidir :)



Günün akşamında televizyonda izlediğimiz Tv programları ile uyuyakalmışız. Sabah kalkıp kahvaltı için otelin restorantına geçtik. Kahvaltısı son derece güzel ve yeterliydi. 


Güzel anılar ile Ağva gezimizi sonlandırma vakti gelmiş ve yola çıkmıştık. Dün gelirken de yolda sis vardı ama bu kadar değil. Sanırım sabah saatlerinde olması nedeniyle hava çok sisliydi. Kazasız belasız güzel bir günün ardından dönüşümüzü sağ salim tamamladık.


Rota                : Şile / Ağva
Mekan             : () 5 Yıldız 
Yol süresi        : Yaklaşık 1 saat 30 dk ile 2 saat arası gidiş
Sonuç             : Şile Fenerine sırf manzarası için gidilir, Ağva'nın köy yollarından geçip Kilimli koyunu mutlaka ziyarete gidin. Güzel resim çeken bir telefon veya fotoğraf makinesi götürmeyi unutmayın. Ağva merkezde uygun fiyatlı yeme-içme için sahildeki denizciler kooparatifi tercih ederbilirsiniz (kahvaltı 15 TL-Çay 1 TL), Konakladığımız Ağvainn otelin odası yemeği ve ilgisi güzeldi tavsiye ederim.
Günün Müziği : Merve Özbey - Yaş Hikayesi
Harita             : 

0 yorum:

Yorum Gönder